Dit newNieuws delen? linkedin

Nieuw FM-boek feestelijk gepresenteerd

Het nieuwe FM-boek getiteld 'Facility management, over organiseren en maatwerk binnen een veranderende context' is verschenen. Het eerste exemplaar werd op dinsdagmiddag 24 september door George Maas (newDirections) uitgereikt aan Ian van der Pool (FMN voorzitter) en Roel Hamers (voorzitter van het LOOFD). Dit gebeurde in de sfeervolle ambiance van de Harbour Club in Scheveningen-Haven, en werd georganiseerd door newDirections en Vakmedianet.
De drukbezochte middag werd bijgewoond door zeker 125 belangstellenden, allen op een of andere manier verbonden aan het FM-vak, zoals docenten uit het onderwijs, facilitair aanbieders, adviseurs en opdrachtgevers.

Na de opening door Hans Topée van newDirections hield Maas een inleiding over de 1e, 2e en 3e orde-integratie en het perspectief voor FM. Daarna gingen de deelnemers onder leiding van diverse sprekers in kleine groepen aan de slag met onderwerpen, zoals kwaliteit, IFM, duurzaamheid, zachte aspecten van FM, toegevoegde waarde van FM, De Werkomgeving, Inkopen in dialoog met de markt en Informatiemanagement.

De door AAFM gesponsorde middag werd afgesloten met een borrel, waarna de aanwezigen bij vertrek het nieuwe FM boek mee naar huis kregen.

 

Het boek
Het boek (365 pag.) is tot stand gekomen onder leiding van George Maas, in samenwerking met diverse auteurs uit het FM-vak, die ieder op hun eigen deelonderwerp een hoofdstuk schreven. Daarnaast schreef hij zelf een aantal onderdelen. Het boek behandelt de meest actuele bedrijfskundige en organisatiekundige onderwerpen op een toegankelijke manier en slaat daarbij een brug naar facility management. Theoretische inzichten worden vertaald naar de dagelijkse praktijk door de vele voorbeelden en cases. Het boek is uitgegeven door Vakmedianet, uitgever van o.a. Facto Magazine.

 

Bestellen

Het boek is te bestellen via: www.factomagazine.nl/shop.

 

De auteurs van 'Facility management, over organiseren en maatwerk binnen een veranderende context':

George Maas (newDirections)

Guido Meijer (newDirections)

Hans Topée (newDirections)

Hester van den Beukel (Sodexo Altys)

Jaap Bregman (newDirections)

Jelle van der Kluit (newDirections)

Jos Knops (Planon)

Lenneke Noorlander (Center4)

Marcus Boesenach (Duurzaam Gebouw)

Martijn Brus (Stedin)

Rianne Wilmer (newDirections)

Suzan Vink-Opstal (newDirections)

Tessa Wildschut (newDirections)