Dit product delen? linkedin

Contractbeheer

Contractbeheer is niet alleen een belangrijk, maar ook een omvangrijk begrip binnen de facilitaire wereld. Het draait niet afzonderlijk om Inkoop, maar ook om de vastlegging en de financiën. Maincontracting kan hierin tevens een rol spelen. De visie op deze ontwikkeling op de lange termijn verschilt per organisatie / branche. Wordt het een optelsom van een aantal diensten onder aansturing van één van de dienstenleveranciers of worden zelfs gehele facilitaire bedrijven overgenomen door een dienstenleverancier of een vastgoedaanbieder? De toekomst zal het leren.

In ieder geval zullen uitbestede producten en diensten in de vorm van een contract voor een bepaalde tijd verbonden worden aan de organisatie. Het is goed om daar een onafhankelijk partij bij te betrekken.

Een andere vorm van dienstenaanbod zal wellicht ontstaan als organisaties overwegen een aantal diensten uit te gaan besteden, doch de regie in handen willen houden. De mogelijkheid bestaat dan om een onafhankelijke regisseur aan te stellen die zorg draagt voor een adequate inkoop van producten en diensten en zorg draagt voor het beheer van deze diensten.

 

 

BEHEER(S)D UITBESTEDEN EEN MUST!

 
< Terug naar het overzicht.