Dit product delen? linkedin

Inkoop Advies

Binnen kantoororganisaties is veelal de facilitaire organisatie verantwoordelijk voor de inkopen binnen het bedrijf. Bij industriële omgevingen ligt de inkoop doorgaans versnipperd. Ondanks de diverse organisatievormen en de diversiteit aan producten en diensten zijn er een behoorlijk aantal standaard inkoopprocessen voorhanden die iedere organisatie kan helpen om tot een adequatere inkoop van zaken te komen. Gemiddeld kan in financiële zin tussen de 7 en 12% bespaard worden op het inkoopvolume.

 

Middels een aantal methodieken wordt een portfolioanalyse opgesteld en worden de hefboomleveranties duidelijk. Een blik in de crediteurenadministratie levert een goed overzicht op van de diverse inkoopvolumes. En dit alles gecompleteerd met een dosis gezonde facilitaire organisatiekennis en gevoel bij de context van het primaire proces kan een op de organisatie toegesneden inkoopproces opleveren. Binnen dit traject wordt gebruik gemaakt van standaard inkoopdocumenten, die in de loop der jaren zijn ontwikkeld en zijn gebaseerd op diverse ervaringen.

 

Dit inkoopproces kan separaat worden uitgevoerd als een advies, maar wordt door newDirections liever gezien als een totaalproces met de daarbij horende implementatie. Want wat je adviseert moet je ook kunnen waarmaken. Dus implementeren en laten functioneren.

 

newDirections heeft ervaring op inkoopgebied; analyses, implementatie en advisering, maar ook het uitwerken van tussenstappen, zoals het opstellen van PvE's en RFP's. Wij benaderen deze technische inkoop vanuit algemeen organiseren met "twee benen op de grond" en in relatie tot het gehele facilitaire proces en de context van het primaire proces.

 

 

INKOOP ALS HANDIG "MIDDEL", NIET ALS DOEL

 
< Terug naar het overzicht.