Dit product delen? linkedin

Kwaliteitsonderzoeken

Veel adviesbureaus nemen bij kwaliteitsmetingen eigen of externe criteria als uitgangspunt voor een kwaliteitsonderzoek. Wij halen de criteria uit uw organisatie. Wij gaan na wat uw klant belangrijk vindt, wij kijken naar uw context, praten met uw mensen, waardoor we handvatten kunnen reiken waarmee u direct aan de slag kunt.

 

Omdat wij praten met uw klant en kijken naar de context waarin u een aanbod van facilitaire producten en diensten organiseert, is onze meting gericht op uw brede facilitaire uitdaging. De uitdaging om de organisatie in haar brede context en wensen te ondersteunen. 

 

Meten van kwaliteit doen we binnen uw facilitaire proces op basis van overeenkomsten, afgesproken kwaliteitseisen, de gemeten technische kwaliteit en de belevingskwaliteit van alle producten en diensten binnen uw facilitair proces.

Hierbij horen ook onze eigen waarnemingen, gesprekken over de kwaliteit en inzet van mystery guests. Het doel van meten is verbeteren, we doen dit dus samen. Met respect voor uw eigen mensen en met respect voor leveranciers.

 

 

ONDERZOEK MET DIEPGANG EN KENNIS

 

 
< Terug naar het overzicht.