Dit product delen? linkedin

Marketing Facilitair

Al lange tijd is de plek van de facilitaire organisatie binnen de totale organisatie een discussiepunt. Naar ons idee is dit echter een simpel volgen van de primaire organisatiestructuur. En betekent dit een 'handige' plek 'vinden' waar de verantwoording genomen kan worden voor een proces als facilities.

Een belangrijker punt is de positionering van de facilitaire organisatie in marketingzin. Welke rol heeft het facilitaire proces en dient het te hebben? En hoe is dit vastgelegd?

Op basis van deze organisatiebeschrijving, de plek in de organisatie en een korte schouw van de medewerkers van het facilitaire proces kan een zogenaamd marketingadvies voor de facilitaire organisatie worden opgesteld.

Hoe dient de facilitaire organisatie via welke kanalen zijn producten en diensten aan te bieden aan de organisatie? Hoe "verkoopgericht" moet het zijn en daarbij rekeninghoudend: "Moeten er besparingen gerealiseerd worden en welke middelen staan ter beschikking?"

 

Het marketingadvies zal uiteen vallen in te ondernemen acties. Deze acties houden rekening met de kwaliteiten van de mensen in het facilitaire proces en het gebruik van diverse middelen, waaronder het Service Centre, een catalogus, een krant, internet, intranet, een attentieactie, etc. Hierbij zullen de te behalen resultaten beschreven worden en blijft het vooral een "twee benen op de grond actie".

 

 

MULTI-CHANNEL, MAAR TOCH MET TWEE BENEN!

 
< Terug naar het overzicht.