Dit product delen? linkedin

Organisatieadvies

Al lange tijd is de plek van de facilitaire organisatie binnen de totale organisatie in het vakgebied een discussiepunt. Naar ons idee is dit een onnodige discussie, daar de plek van de facilitaire organisatie op elke plek weer opnieuw anders zal zijn.

 

Simpelweg omdat dat proces een afgeleide is van de samenstelling en het doel van het primaire proces. Vaak ook is het facilitaire proces ook niet meer en minder dan een volgend ondersteunende afdeling die zorg draagt voor wel een groot deel van de bedrijfsmiddelen.

Het is ook het simpel volgen van de primaire organisatiestructuur en een handige plek vinden waar de verantwoording genomen kan worden voor een proces als facilities.

 

Een belangrijker punt is de positionering van de facilitaire organisatie in marketingzin. Welke rol dient het facilitaire proces te hebben en voor wie. En met welke producten. Vaak zien we dat de keuze van het productenpalet een opvolging is van dat palet dat al aanwezig was of een palet dat de meeste organisaties kennen.

Bouwen op dat wat vertrouwd is. Wetend dat facility managers vooral "beheerders" zijn, zou je kunnen stellen dat daar weinig creativiteit en ontdekking vandaan zal komen.

En daar gaat het binnen newDirections nu net om. Afstand nemen van hoe processen standaard zijn en elke keer weer vanuit "0" proberen producten te beredeneren. Vaak kom je dan op nieuwe nog niet bestaande processen of processen met een simpelheid passend bij de plaats in de organisatie en passend binnen de primaire context. En dat was het doel. Naast zoveel mogelijk doen voor zo weinig mogelijk financiële middelen.

 

Verrassend, nieuw, apart, basic en toch passend! Zaken die standaard zijn bij newDirections.

 

 

CREATIEF ORGANISEREN OP BASIS VAN CONTEXT MET EEN PERFECTE FIT

 
< Terug naar het overzicht.