Dit product delen? linkedin

Producten- en Dienstencatalogi

newDirections heeft ervaring op vele gebieden binnen het facilitaire proces, van het organiseren van producten en diensten, tot aan het organiseren van uw Service Centre en het implementeren van systemen. Allemaal zaken die het mogelijk maken een gewenst productenpalet aan te kunnen bieden aan de totale organisatie.

 

Dit aanbieden is een belangrijk aandachtspunt op zich. Hoe gaan we dit alles doen? Een digitale producten- en dienstencatalogus op intranet zetten? Smal of breed, groot of klein? Per product of dienst of per klantgroep of afdeling? Met of zonder tarieven? Of moeten we helemaal niet digitaliseren en geven we een boek uit? Vast of losbladig? Maar bereiken we onze afnemers dan wel goed en wel de goede en op het goede moment?

 

Het is bijna een marketingstrategie die je hier op los zou kunnen laten. Veelomvattend. Multi-channel, maar toch altijd weer met twee benen op de grond!

 

newDirections heeft binnen diverse organisaties dit proces mogen begeleiden en heeft daardoor weer een veelheid aan ervaringen opgedaan. Middels een standaard aanpak wordt in overleg met de facilitaire afdeling en eventueel met een klantklankbordgroep een aantal zaken vastgesteld ten aanzien van de producten en de communicatie over deze producten.

Per product(groep) zal daarna het afnamescenario worden vastgesteld op basis van al vastliggende algemene facilitaire processen. In de meeste gevallen zien wij dat vooraf een procedurehandboek wordt opgesteld, die zich vertaalt naar de uiteindelijke producten- en dienstencatalogus.

 

 

TEKSTEN, UITLEG, BEGRIP EN AANDACHT!

 
< Terug naar het overzicht.